Viinimatkat ja kulttuurimatkat Italiaan – makuja, kulttuuria ja elämyksiä!

Lähde viini- ja kulttuurimatkalle Italiaan ja koe maan rikas kulttuuri, ruoka ja viiniperinne aidosti – puoliksi italialaisen ja puoliksi suomalaisen matkanjohtajan ja viinimestarin johdolla.
Olen syntynyt Italiassa ja tunnen maan, sen viinit ja kulttuurin syvällisesti – mutta myös suomalaisen näkökulman, arvomaailman ja tavan matkustaa. Matkoillani yhdistyy italialainen intohimo ja vieraanvaraisuus sekä suomalainen tarkkuus ja luotettavuus.

Vino Tours järjestää ainutlaatuisia viini- ja kulttuurimatkoja Italian eri maakuntiin, joissa syvennymme maan monipuoliseen viinikulttuuriin, historiaan ja perinteisiin. Yli kymmenen vuoden kokemuksella olemme toteuttaneet laadukkaita viinimatkoja, kulttuurimatkoja sekä ooppera- ja vaellusmatkoja Italiaan.

Matkoillani yövymme huolella valituissa, pääosin perheomisteisissa hotelleissa ja vierailemme viinitiloilla ja ravintoloissa, joissa intohimo, laatu ja aitous näkyvät kaikessa tekemisessä. Näin jokainen matka tukee paikallista kulttuuria ja tarjoaa aitoja, kestäviä ja unohtumattomia elämyksiä.

Pääsemme maistelemaan huippuviinejä, tapaamaan intohimoisia tuottajia ja nauttimaan italialaisesta ruoasta, arjesta ja kulttuurista. Tutustumme myös paikalliseen elämään ja sen tarinoihin – ilman kiirettä, aidosti ja lähellä ihmisiä.

Vino Toursin matkoille ovat osallistuneet esimerkiksi Munskänkarna, St Wine and Friends, Winecellars sekä monet muut yhdistykset, yritykset ja yksityismatkailijat, jotka arvostavat aitoa Italiaa, korkeaa laatua ja asiantuntevaa matkanjohtajuutta.

Lähde mukaan – koetaan Italia yhdessä viinien, ruoan ja kulttuurin kautta!

 
Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii vuodesta 2024 Pamplemousse Oy (KKV 4796/04/Mj). Pamplemousse Oy on Ranskaan erikoistunut matkanjärjestäjä, joka on toiminut vuodesta 2004. Vino Tours and more toimii Pamplemoussen yhteistyökumppanina ja alihankkijana.

Kysy lisätietoja

ESIMERKKI MATKAT ITALIAAN

  • VENETO

    Päivä 1. Suora lento Milanoon ja kohti Bergamon kaupunkia, jossa tutustumme vanhaan kaupunkiin, lounas. Saapuminen hotellille (Vicenza), yhteinen illallinen.


    Päivä 2. Verona - kaupungin opastettu kierros, jonka jälkeen Valpolicellan viinialue, jossa lounas ja viinimaistiaiset. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 3. Prosecco ja Bassano del Grappa - vierailu kuohuviinitilalla Proseccon alueella ja lounas. Iltapäivällä Jacopo Polin grappatislaamo. Paluu hotellille, vapaa ilta.


    Päivä 4. Colli Euganei - vierailu viinitilalla ja lounas agriturismossa. Íltapäivällä opastettu kävelykierros Padovan kaupungissa. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 5. Matkalla Milano Malpensan lentokentälle pysähdys arvostetulla Franciacortan alueella, jossa vierailu kuohuviintilalla ja lounas.    

  • LOMBARDIA

    Päivä 1. Suora lento Milano Malpensaan ja kohti Brescian kaupunkia. Pysähdys lounaalle agriturismossa Bergamon alueella. Saapuminen hotellille (Brescia), yhteinen illallinen.


    Päivä 2. Gardajärvi - Ajamme kohti Luganan viinialuetta, jossa vierailu viinitilalla. Kalalounas alueella ja iltapäivällä vierailu Valtènesin viinialueen tilalla. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 3. Brescia - opastettu ruokakierros jonka jälkeen jatkamme matkaa kohti arvostettua Franciacortan aluetta jossa viinitilavierailu. Paluu hotellille, vapaa ilta.


    Päivä 4. Valtellinan laakso - vierailu viinitilalla, jossa myös lounas. Iltapäivällä toinen viinitilavierailu. Paluu hotellille, illallinen ja yöpyminen.


    Päivä 5. Matkalla kohti Milanon Malpensan lentokenttää pysähdys agriturismossa joka tuottaa omia viinejä ja ruokatuotteita.

  • EMILIA ROMAGNA

    Päivä 1. Suora lento Bolognaan, kirjatuminen hotelliin ja opastettu ruokakierros aperitiiveineen Bolognan kaupungissa. Yhteinen illallinen.


    Päivä 2. Modena- vierailu Pavarottin talolla, lounas paikallisessa agriturismossa, jossa myös balsamicon ja Lambruscon maistelua, ja iltapäivällä vierailu Modenan Ferrari museossa. Vapaa ilta.


    Päivä 3. Ravenna - Aamulla opastettu kierros kaupungissa ja lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vierailu viinitilalla. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 4. Parma - Aamupäivällä vierailu Parmesaanin tuottajalla jossa myös lounas. Iltapäivällä vierailu Parman kaupungissa ja parmankinkun tuottajalla. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 5. Lähtöpäivänä lounas ja vierailu Giuseppe Verdin syntymäkodissa ennen saapumista Milano Malpensan lentokentälle.

  • TRENTINO-ALTO ADIGE

    Päivä 1. Suora lento Müncheniin ja kohti Italian Etelä-Tirolia, lounas baijerilaisessa perinneravintolassa. Saapuminen hotellille (Bolzano), yhteinen illallinen.


    Päivä 2. Vierailu viinitilalla ja lounas tyypillisessä alppiravintolassa. Paluu kaupunkiin ja ennen illallista aperitiivi viinibaarissa. Vapaa ilta.


    Päivä 3. Trentino - Vierailemme kuohuviinitilalla ja lounas paikallisessa ravintolassa Trenton kaupungissa. Paluumatkalla hotellille vielä vierailu viinitilalla. Paluu hotellille, yhteinen illallinen.


    Päivä 4. Etelä-Tirolin viinitie - Viinitietä pitkin ajamme kohti Kaltern kylää jossa vierailu viinikeskuksessa. Lounas paikallisessa ravintolassa. Paluumatkalla hotellille vierailu grappatislaamolla.


    Päivä 5. Lähtöpäivänä, matkalla kohti Münchenin lentokenttää, pysähdymme maistelemaan viinejä ja lounaalle.