Profumo d’Italia on Maddalenan isän Francescon perustama Benedettien pieni perheyritys, jossa myös Maddalena on aktiivisesti mukana. Ajatuksena on tutustuttaa suomalaiset autenttisiin italialaisiin perinteisiin, kuten ruokaan, viiniin ja kulttuuriin. Yritys järjestää ensisijaisesti kulttuurimatkoja Italiaan ja muihin Euroopan kohteisiin. Matkoilla esitellään sitä Italiaa, jota tavallinen matkailija ei yksinään löydä. Gastronomia on luonnollisesti yksi tärkeä osa matkaa, vieraillaan pienissä perinteisissä “trattorioissa” ja tutustutaan paikallisiin resepteihin, herkutellaan juustoilla ja salameilla, jonka kruunaa paikallinen oliiviöljy. Maistellaan paikallisia viinejä viinikellareissa, pistäydytään museoissa ja ihaillaan kauniita kaupunkeja ja kyliä, sekä luonnon aikaansaannoksia.

Idea kulttuurimatkojen suunnitteluun lähti liikkeelle Profumo d’Italian järjestämien kokkikurssien ja pitopalvelun kautta. Monet tavallisiin pakettimatkoihin kyllästyneet, halusivat tutustua siihen “aitoon Italiaan”, joten ensimmäinen matka järjestettiin yleisön pyynnöstä vuonna 2008. Matkojen tarjonta, sekä määrä ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja vuodesta 2016 Profumo d'Italia järjestää matkoja myös muihin Euroopan kohteisiin.

Profumo d'Italian pitopalvelu valmistaa rakkaudella maakunnille tyypillisiä ruokia ja toimittaa ne myös sinun tarpeet huomioon ottaen tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, on sitten kyseessä juhlat, kokous tai illallinen. Raaka-aineina  käytetään Italiasta tuotuja tuotteita, kuten tomaatti- ja vihannessäilykkeitä, pastaa ja riisiä, juustoa, kinkkua, oliviiöljyä, sekä ensiluokkaisia suomalaisia tuoretuotteita kuten kalaa ja lihaa. Profumo d’Italian pitopalvelu hoitaa ruoan valmistuksen ja kuljetuksen, somistuksen ja esillepanon, sekä auttaa tarvittaessa löytämään sopivat tilat ja ammattitaitoisen henkilökunnan tilaisuuteesi.

Yrityksen järjestämät kokkikurssit soveltuvat niin yrityksille kuin yksityisille, yrityksellä on vuosien kokemus kurssien järjestämisestä mm. Italian kulttuuri-instituutissa, Arbiksessa sekä useissa ravintoloissa. Kursseille tuodaan kaikki tarvittavat raaka-aineet, yhdessä valmistetaan menukokonaisuuden ja nautitaan lopuksi valmis ateria. Tarkoituksena on viettää erilainen ilta iloisin mielin ja oppia Italialaisen keittiön saloja mukavassa seurassa.

Tutustu Profumo d'Italian tarjontaan: www.profumoditalia.fi