Vino Tours and more tarjoaa auktorisoituja opaspalveluita pääosin Helsingin alueella. Opas ja yrityksen omistaja on Maddalena Benedetti, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus matkailun parissa ja joka on syvästi rakastunut kotikaupunkiinsa Helsinkiin. Maddalena kertoo kaupungin nähtävyyksistä, historiasta ja kulttuurista mukaansatempaavasti, iloisesti ja energisesti. Retket ovat enemmän "vietä päivä paikallisen kanssa"- tyylisiä.

Retkiä voidaan räätälöidä sekä yksityisille, että yrityksille ja yhdistyksille, lisäksi retkiin voidaan yhdistää myös viinitasting. Pyydä tarjous!

Gastronomiakierros

Kierros lähtee liikkeelle Hakaniemen torilta, jossa tutustutaan suomalaiseen torikulttuuriin, jonka jälkeen ihastelemme Hakaniemen hallin ruokatuotteita ja maistelemme tyypillisiä suomalaisia herkkuja kuten karjalanpiirakoita, muikkuja, ruisleipää, suomalaisia juustoja ja kalaa. Matka jatkuu kävellen kohti paikallista olutpanimoa (noin 1,5km), jossa tutustumme oluen valmistuksen saloihin ja maistelemme olutta. Kierros loppuu gastronomiastaankin tunnetuksi tulleelle Teurastamon alueelle, jossa kierros päättyy Helsinki Distilling Companylle, joka on ensimmäinen yksityinen helsinkiläinen tislaamo sataan vuoteen. Täällä teemme pienen tutustumiskierroksen ja maistelemme paria tuotetta. Kierroksen jälkeen on mahdollista jäädä omakustanteisesti maistelemaan lisää tuotteita kodikkaassa tislaamon baarissa, tai mennä vaikkapa illastamaan Teurastamon alueen ravintolaan.

Sesonki: Ympäri vuoden (Ke ja to)

Kesto: 2-3h

Kielet: Suomi, italia, saksa, englanti

Osallistujat: 1-30

Sisältää: ammattimainen, auktorisoitu opas, maistettavat ruoat ja juomat. K-18!

Lähtöpaikka: Hakaniemi tai sopimuksen mukaan.

Hinta: alkaen 57€/henkilö. Sisältää suomalaisten marjojen, juustojen, kalojen ja lihojen maistelua, suomalaisen herkkulautasen, kaksi olutmaistelua sekä kaksi tislaamon tuotteen maistelua + auktorisoidun ja asiantuntevan Helsinki oppaan, sekä vierailut olutpanimon ja tislaamon tuotantoalueilla.  

Historiaa ja luontoa – Vallisaari ja Suomenlinna

Tutustu kahteen tärkeimpään Helsingin saariston saariryhmään, nimittäin Vallisaareen ja Suomenlinnaan. Vallisaari oli suljettuna yleisöltä lähes 400 vuotta ja sen uskomaton luonto on säilynyt melkein alkuperäisessä tilassaan. Vaalisaaressa on upean luontonsa lisäksi myös melkein 1000 erilaista perhoslajia. Tutustumme tähän yhdessä ja käymme sen eri historiallisia vaiheita läpi (noin 3km). Tämän jälkeen jatkamme matkaa lautalla kohti Suomenlinnaa, jossa teemme kierroksen ja jossa voimme verrata näiden kahden saariryhmän historiaa ja vaiheita. Teemme retken lopuksi piknik tauon (noin 1h). Sateen sattuessa, nautimme piknikin katetussa tilassa.

Sesonki: 1.5.-30.9.2017

Kesto: noin 5h

Kielet: Suomi, italia, saksa, englanti

Osallistujat: 1-35

Sisältää: Ammattimainen, auktorisoitu Vallisaari ja Suomenlinna opas

Lähtöpaikka: Helsingin kauppatori

Hinta: alkaen 35€/hlö (sis ALV)

Muuta huomioitavaa: Island hopping lippu 8€ aikuinen, 4€ lapsi (7-16v), ostettavissa Kauppatorilta. Retki sopii henkilöille, jotka nauttivat liikkumisesta ja luonnosta ja se sisältää paljon kävelyä, joten sopiva varustus on otettava huomioon (kengät, tuuli/sadetakki).

Teemme Suomenlinnassa noin tunnin kestävän picnic tauon, jonka aikana voi syödä joko omat eväät, tai ostaa herkkuja Piperin kahvilasta. Suuremmille ryhmille voidaan tuotteet tilata kahta viikkoa etukäteen. Hinnaston saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Helsinki Urban kävelykierros

Helsingin mielenkiintoisin kaupunginosa, Kallio! Helsingin entinen työläiskortteli, Hakaniemi ja sen halli, kirpputorit, saunat, Kallion kirkko, kirjasto, Pasilan konepaja, puutaloalueet, Linnanmäki.. kaikkia näitä ja paljon muuta, käymme läpi upealla ”Helsinki Urban”- retkellä.

Sesonki: Ympäri vuoden (Linnanmäki mukana vain kesäsesongin, 28.4.-22.10.)

Kesto: 2-3h

Kielet: Suomi, italia, saksa, englanti

Osallistujat: 1-35

Sisältää: Ammattimainen, auktorisoitu opas ja Kallion alueen asiantuntija

Lähtöpaikka: Hakaniemi

Hinta: alkaen 28€/hlö (sis ALV)

Muuta huomioitavaa: Retken jälkeen mahdollisuus jäädä Linnanmäelle tai omakustanteeseen saunakäyntiin ja/tai päivälliseen. Oppaalta lisätietoja.

Töölönlahti ja sen värikäs historia

Vanha sokeritehdas, oopperatalo, Linnunlaulun huvilat, ensimmäinen junaraide, Aurora Karamzin ja Hakasalmen huvila, Finlandia talo, musiikkitalo, Kalevala; näistä kaikista kuulemme tarinoita upealla Töölönlahti retkellä.

Sesonki: Ympäri vuoden

Kesto: 2-3h

Kielet: Suomi, italia, saksa, englanti

Osallistujat: 1-35

Sisältää: ammattimainen, auktorisoitu opas ja Töölönlahti asiantuntija

Lähtöpaikka: Oopperatalon Töölönlahden puoleinen sisäänkäynti (Oopperankuja)

Hinta: alkaen 28€/hlö (sis ALV)

 

Muita tulevia retkiä:

Arabia ja Kuusiluoto- designia ja luontoa

Kaivopuisto ja Eira - Jugendia ja italialaista ruokakulttuuria

Hvitträsk ja Majvik- Jugend, jugend, jugend!

 

Retket sopivat ulkomaalaisille, mutta myös suomalaisille, jotka haluavat täydentää Helsinki tietämystään. Sopivat hyvin myös koulutus-, kokous- ja virkistyspäivän aktiviteetiksi, tai osaksi pikkujoulu-, polttari- ja syntymäpäiväohjelmaa. 

Jos yllä olevat retket eivät innostaneet, niin otathan yhteyttä, niin suunnitellaan sinulle yhdessä mukava retkipaketti!

Kielivaihtoehdot suomi, italia, saksa, englanti.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.