Nimeni on Helsinki.

Synnyin vuonna 1550 ja olen pikkuhiljaa, vaikeista vaiheista huolimatta kasvanut nykyiseksi urbaaniksi keskukseksi, jota voisi kuvailla parhaiten sanoilla eurooppalainen, merellinen, innovatiivinen, vihreä, eloisa, puhdas ja avoin.

Syntyessäni maani oli osa Ruotsin kuningaskuntaa, minkä jälkeen huoltajani oli naapurimaamme Venäjä, josta itsenäistyin vuonna 1917.

Lempiruokani ovat suomalaiset marjat, mutta nautin myös muista puhtaista suomalaisista mauista kuten omien järvien ja meren kaloista ja uusista perunoista. Silakatkin ovat vahvasti makuuni, mutta niitä on kesäisin kovin vaikea syödä varsinkin Kauppatorilla, sillä lokit ymmärtävät herkkujen päälle ja varastelevat niitä suoraan kädestä. Luonani pääsee nauttimaan todellisesta gastronomiasta, sillä melkein kortteli kuin kortteli tarjoaa herkuttelua joka lähtöön.

Moni on hurmaantunut keskustani upeasta arkkitehtuurista ja historiasta, mutta mieluiten esittelen lempikaupunginosiani Kalliota ja Suomenlinnaa.

Kalliossa Meiran tehtaistani tulvii kahvin tuoksu ja Kallion kirkon tornista aukeaa huikea näkymä, ja hienointa on että Kallioon ovat kaikki tervetulleita! Suomenlinna on kuin sadusta, tuulen humina ja meren tuoksu istuessa lautan tai veneen kannella kesäisin matkalla saarille, vihreät niityt ja keväällä tuoksuvat syreenit, pienet pullantuoksuiset kahvilat sekä tietenkin sen kiehtova historia.

Olen vielä paljon muutakin: olen yli 300 saarta, 124 kilometriä rannikkoa, paljon puistoja, joissa helsinkiläiset käyvät kesäisin piknikillä, ja myös laitumia. Lehmiä paimennetaan vain 5 kilometrin päässä keskustastani ja lampaita voi bongata Kuusiluodon saaressa, jossa ne viettävät kesälomiaan. Talvisin ja joulun aikana minut koristellaan upeilla jouluvaloilla ja glögintuoksuisilla joulumarkkinoilla.

Uskon tekeväni vierailijoihin lähtemättömän vaikutuksen, joten rohkenen ehdottaa: haluaisitko tutustua minuun?

 
 
20160916S1_Personal_Chef_Kristi_Brown_Plating_047.jpg